بهینه سازی مصرف انرژی با درب و پنجره دوجداره

بهینه سازی مصرف انرژی با درب و پنجره دوجداره

بلاگ
بدون دیدگاه

یکی از مباحث مهمی که در مصرف انرژی به طور مستقیم موثر است در و پنجره دوجداره است. توجه به محیط زیست و تاثیر مخربی که استفاده از انرژی‌های غیر قابل بازگشت روی آن دارد روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. به همین دلیل امروزه استفاده از درب و پنجره دوجداره برای صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی اهمیت بسیاری پیدا کرده است.

به عنوان مثال در یک خانه ی معمولی، نشت هوا از قسمت‌های مختلف خانه از جمله در، پنجره، هواکش، دیوار و کف اتفاق می‌افتد. با این حال بیشترین مقدار هدر رفت انرژی ساختمان، از طریق پنجره‌ها با درصد بالای ۴۷٪ اتفاق می‌افتد. این مقدار برای دیوارها و دودکش به ترتیب ۱۸ و ۱۵ درصد و برای سقف و کف جمعأ حدود ۲۰ درصد است. مطمئنأ راه‌های مختلفی برای عایق بندی و جلوگیری از اتلاف انرژی برای هر کدام از این موارد وجود دارد. در این مقاله سعی می‌شود به نحوه ی جلوگیری از هدر رفت انرژی از طریق درب و پنجره پرداخته شود چرا که این بخش سهم بسیار زیادی در عایق بندی ساختمان دارد.

پنجره های قدیمی دلیل اصلی هدر رفت انرژی در خانه ها هستند. آنها عایق مناسبی نیستند و اغلب تکنولوژی تولید آنها منسوخ شده است. استفاده از درب و پنجره دوجداره استاندارد و تکنولوژی روز دنیا در ساخت به نسبت پنجره‌های قدیمی می‌توان درصد بسیار بالایی از این هدر رفت انرژی را کاست. همچنین خرید درب و پنجره دوجداره uPVC یا در و پنجره دوجداره آلومینیومی علاوه بر بهینه سازی مصرف انرژی و صرفه جویی در آن؛ به پرداخت هزینه های اضافی برای جبران گرما یا سرمای هدر رفته هم پایان خواهد داد.

نکات مهم در طراحی پنجره دوجداره با توجه به مصرف انرژی

طراحی و خرید در و پنجره دوجداره با توجه به میزان مصرف انرژی باعث بهبودی کارایی انرژی ساختمان می‌شود و باعث راحتی افراد و کاهش هزینه‌های انرژی نیز می‌شود. با رعایت نکات و استفاده از تکنولوژی‌های نوین در ساخت انواع در و پنجره دوجداره، می‌توان پنجره‌هایی با عملکرد بهینه و مصرف انرژی پایین طراحی کرد و کاهش هزینه داشت.

بهینه سازی مصرف انرژی با درب و پنجره دوجداره

۱. ساختار در و  پنجره دوجداره

در و پنجره‌های دوجداره از دو لایه شیشه تشکیل شده‌اند که بین آن‌ها یک فضای خالی موجود است. این فضای خالی با گازهای عایق مانند آرگون یا کریپتون پر می‌شود تا انتقال حرارت را کم کنند. ساخت و فرم پنجره باید از مواد عایق حرارتی نظیر پروفیل UPVC یا ترمال بریک، آلومینیوم با پوشش عایق ساخته شوند که باعث کم شدن تبادل حرارت در داخل و خارج از محیط یا آن ساختمان شوند.

۲. انتخاب نوع شیشه

استفاده از شیشه های دارای پوشش و دارای عایق که در سرما زمستان و گرمای تابستان باعث انتقال هوای مناسب شوند.

۳.عایق‌بندی مناسب

در و پنجره ها باید عایق بندی شوند تا از نفوذ هوا جلوگیری کنند. استفاده از عایق باعث بهبودی عملکرد بهتر در بهینه مصرف انرژی است. نصب درست در و پنجره دوجداره نیز مهم است. هرگونه شکاف یا نقص در نصب می‌تواند باعث اتلاف انرژی شود.

بهینه سازی مصرف انرژی با درب و پنجره دوجداره

۴. جلوگیری از بخار و رطوبت

طراحی و ساخت در و پنجره باید به گونه‌ای باشد که از تجمع رطوبت و بخار بین لایه‌های شیشه جلوگیری شود که استفاده از سیستم‌های تخلیه رطوبت د در این زمینه مؤثراست.  تهویه مناسب در داخل ساختمان می‌تواند به جلوگیری از ایجاد رطوبت کمک کند.

۵. توجه به موقعیت جغرافیایی 

در ساخت درو  پنجره‌های دوجداره، باید به موقعیت جغرافیایی ساختمان توجه شود. برای مثال، در مناطق گرمسیریبا توجه به  تابش مستقیم نور خورشید باید طراحی انجام شود که از تابش مستقیم نور خورشید به داخل ساختمان جلوگیری کنند و با نصب سایبان مناسب می‌توان به کنترل دما و کاهش مصرف انرژی کمک کرد.

ضریب تبادل حرارتی (U-Value) درب و پنجره

به میزان انرژی گرمایی که از طریق درب یا پنجره انتقال پیدا می کند ضریب تبادل حرارتی یا U-Value می گویند. این مقدار عددی بیان کننده ضریب انرژی گرمایی است که از یک متر مربع متریال مورد آزمایش در زمان اختلاف دمایی بین دو طرف ماده انتقال پیدا می کند. هر قدر عدد این ضریب کمتر باشد به این معناست که مقدار انرژی گرمایی کمتری توسط پنجره تبادل می شود. در و پنجره های دوجداره به دلیل ضریب انتقال حرارت (U-Value) پایین تر نسبت به درب و پنجره های قدیمی بهینه سازی انرژی و صرفه جویی در مصرف آن نقش بسزایی دارند.

در جدول بالا ضریب تبادل حرارتی بین در و پنجره معمولی و دوجداره یو پی وی سی و آلومینیومی مقایسه شده است. همانطور که مشاهده می شود نسبت ضریب تبادل برای پروفیل دوجداره آلومینیومی نسبت به در و پنجره معمولی کمی پایین تر است اما برای پروفیل یو پی وی سی این عدد به شدت پایین است. توانایی صرفه جویی برای درب و پنجره  دوجداره آلومینیومی تا 29% و برای درب و پنجره دو جداره UPVC تا 73% می باشد.

بهینه سازی مصرف انرژی با درب و پنجره دوجداره

تبادل حرارت در پروفیل های درب و پنجره uPVC

به طور کلی با خرید پروفیل uPVC می توان از کمترین ضریب تبادل حرارتی بهره برد. درب و پنجره های دوجداره رها آلمان (Rehau) دارای ضریب تبادل حرارتی ۱.۴ و درب و پنجره های آلومینیومی معمولی دارای ضریب تبادل حرارتی ۵.۵ هستند. این اعداد نشان می دهند که با استفاده از درب و پنجره دوجداره رها حدود 3 برابر صرفه جویی بیشتر امکان پذیر است. برند های دیگری مثل ویستابست و وین تک در رده ی پروفیل های یو پی وی سی به طور میانگین دارای ضریب ۱.۶ هستند.

تبادل حرارت در پروفیل های درب و پنجره آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم در برندهای مختلف (همچون GA، آکپا و آکرول) از نظر توان عایق سازی و ضریب انتقال انرژی به دو دسته تقسیم می شوند. پروفیل اختصاصی در بهترین حالت دارای ضریب تبادل حرارتی ۳.۶ است. اما پروفیل های ترمال بریک دارای ضریب تبادل کمتری هستند. به عنوان مثال برند گلوبالوم که یکی از بهترین برندهای تولید پروفیل ترمال بریک آلومینیومی است ضریب 2 را به خود اختصاص داده که مقدار قابل توجهی است. در بین برندها و انواع درب و پنجره آلومینیوم از نظر کیفیت و مقدار عایق سازی خرید پروفیل آلومینیوم ترمال بریک پیشنهاد می شود.

نوشتهٔ پیشین
تعمیر و نگهداری درب و پنجره دوجداره
نوشتهٔ بعدی
آشنایی با پروفیل بازسازی درب و پنجره دوجداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید