درب و پنجره دوجداره آلومینیومی اختصاصی وترمال بریک gaواکپا و اکرول

درب و پنجره آلومینیوم دوجداره

بلاگ
بدون دیدگاه

درب و پنجره دوجداره آلومینیوم از انواع درب و پنجره پر طرفدار در ایران می باشد. در واقع درب و پنجره آلومینیوم با رنگ نقره ای و صیقلی از سال های دور در ایران شناخته می شود. این نوع درب و پنجره از جمله اولین درب و پنجره هایی است که تحت عنوان دوجداره به شمار می آید. در گذشته درب و پنجره ها عایق بندی و کارایی بالایی نداشتند و پیشرفت تکنولوژی سیر تکامل درب و پنجره ها را به سمت پروفیل های چند جداره برد.

درب و پنجره های آلومینیم در نسل ها و انواع مختلف تولید شده اند و برای همه ی آنها به دلیل شکل پذیری خوب آلومینیوم، توانایی استفاده از انواع یراق آلات و تولید انواع بازشو ها وجود دارد.

انواع درب و پنجره دوجداره آلومینیوم

درب و پنجره های آلومینیوم از نظر ساختار و توانایی در میزان عایق بندی به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

1- درب و پنجره دوجداره معمولی یا اختصاصی (Normal)

2- درب و پنجره دوجداره ترمال بریک (Thermal Break)

درب و پنجره دوجداره آلومینیم معمولی یا اختصاصی

درب و پنجره آلومینیوم اختصاصی به دو نوع پروفیل ST و کرونت (Cronet) تقسیم می شود. تفاوت این دو نوع پروفیل در سطح مقطع و ساختمان هندسی آنها می باشد. در پروفیل کرونت از یراق آلات ضعیف و قفل و بست نامناسب استفاده می شود، از این رو بعد از مدتی این اتصالات سست می گردد و کارایی مناسبی ندارد. از طرفی هوابندی آنها به درستی اتفاق نمی افتاد و عایق بندی خوبی ندارند. از این رو در حال حاضر پروفیل ST بیشتر از کرونت مورد استفاده قرار می گیرد.

به طور کلی این نمونه پروفیل های آلومینیوم که تا قبل ازدهه 80 در ایران بسیار استفاده می شدند علاوه بر نداشتن سلول بندی مناسب جهت عایق بندی، از لحاظ کیفیت و تنوع نیز بسیار محدود بودند. با این حال مدتی بعد پروفیل های اختصاصی ST با کارایی بالاتر ارائه شد. روی پروفیل های ST اتصالات و یراق آلات باکیفیت و مقاومی نصب می شود. همچنین استفاده از نوار آب بندی کمک شایانی به عایق بندی این نوع درب و پنجره ها می کند.به طور کلی آلومینیوم دوجداره اختصاصی را می توان قالبی آلومینیومی با دیواره سلول بندی دانست که این اتاقک های هوا به منظور عایق بندی بهتر تشکیل شده است. این نمونه درب و پنجره ها را می توان نسبت به پنجره های آهنی و حتی سیستم های آلومینیومی گذشته به دلایل زیر برتر دانست:
1. لاستیک های درزبندی که سهم بسزایی در عایق بندی پنجره دارند.
2. قالب پروفیلی دوجداره با سلولبندی های هوایی که درعایق کردن پنجره نقش زیادی دارند.
3. شیارهای آب جهت جلوگیری از ورود باران و آب
4. متناسب بودن با شیشه های دوجداره و سه جداره

همانطور که در بالا ذکر شد این سیستم ها در مبحث عایق بندی بسیار برتر از سیستم های قدیمی عمل می کنند اما متـآسفانه بدلیل رسانا بودن ماهیت آلومینیوم در قیاس با سیستم های دوجداره امروزی مانند درب و پنجره های دوجداره یو پی وی سی به هیچ عنوان قابل مقایسه نیستند.  به طور کلی در زمینه عایق سازی سیستم های دوجداره uPVC و یا آلومینیوم ترمال بریک پیشنهاد می گردد.

درب و پنجره آلومینیوم ترمال بریک

همانطور که می دانید آلومینیم جزو فلزات رساناست و ضریب حرارتی بالایی دارد، به همین دلیل درب و پنجره های آلومینیمی به هیچ عنوان عایق دمایی نبودند و همواره اتلاف انرژی را به همراه داشتند. برای رفع این ضعف بزرگ، تولیدکنندگان اقدام به تولید نسل جدیدی از درب و پنجره های دوجداره آلومینیم با نام آلومینیوم ترمال بریک یا شکست حرارتی کردند که با استفاده از نوار پلی آمید بین جدار داخلی و بیرونی چهارچوب پنجره درصد زیادی از اتلاف انرژی کاسته شده است.

این تسمه ی پلی آمید توانایی تحمل بازه ی دمایی بین 50 تا 220 درجه سانتی گراد را دارد و به هیچ عنوان در مقابل گرما از خود ضعفی نشان نخواهد داد. حقیقت امر این است که وجود این نوار باعث تقسیم شدن درب یا پنجره به دو بخش داخلی و خارجی می شود که خود به خود این ویژگی پیش می آید که قسمت های داخلی و خارجی می توانند رنگ های مختص به خود داشته باشند.

 

 

طبق استاندارهای اروپا برای تولید پنجره دوجداره آلومینیومی که قابل رقابت با سیستم های uPVC باشد قطر پلی آمید باید حداقل 11 میلی متر باشد که متأسفانه این استاندارد در بسیاری از تولیدات آلومینیوم دوجداره ایران رعایت نمی شود. به همین دلیل توصیه می شود که موقع خرید درب و پنجره آلومینیوم حتما به این جزییات توجه کنید.

مزایا و معایب درب و پنجره دوجداره آلومینیوم

مطمئنأ هر محصولی دارای مزایا و معایب خاص خود است. در زیر به چند مورد از مزایا و معایب درب و پنجره دوجداره آلومینیم صورت اشاره می شود:

مزایا درب و پنجره دو جداره آلومینیوم

  • داشتن ظرافت و زیبایی در عین استحکام بالا
  • وزن بسیار کم
  • امنیت بالا و غیر قابل اشتعال
  • قابلیت نصب شیشه های چند جداره روی پروفیل
  • طرح پذیری و رنگ پذیری بسیار زیاد
  • کاملا قابلیت بازیافت دارند
  • عایق بندی بالا دارند و ضریب انتقال حرارت مناسب در سیستم های پیشرفته
  • امکان ارائه انواع متنوع طرح های خم و شکسته
  • زیبایی و ماندگاری بالا

معایب درب و پنجره دوجداره آلومینیوم:

  • عدم مقاوت در برابر خوردگی و پوسیدگی
  • اتصالات مکانیکی این محصولات بعد از مدتی باعث خارج شدن درب و پنجره از رگلاژ می شود.
  • هرچند که غیر قابل اشتعال هستند اما در مقابل گرما و حرارت مقاوم نیستند.
  • قیمت بالا نسبت به میزان بهینه سازی مصرف انرژی در مقایسه با پنجره های دوجداره uPVC
  • آنتی باکتریال کمتر نسبت به uPVC
نوشتهٔ پیشین
علت تغییر رنگ پروفیل های یو پی وی سی
نوشتهٔ بعدی
تفاوت درب و پنجره uPVC و آلومینیوم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید