آشنایی با سری پروفیل های درب و پنجره دوجداره یو پی وی سی (uPVC) میتواند به خرید درب و پنجره دو جداره با بهترین پروفیل متناسب و با کاربری مورد نیاز کمک بسیاری کند. هنگامی که قصد خرید درب و پنجره دوجداره uPVC را دارید جنس و برند پروفیل، نوع بازشو و لمینت پروفیل از جمله اولین پارامترهایی هستند که باید به آن توجه کنید. از مهمترین پارامترهای فنی که مربوط به سازهی پروفیل میشود سری پروفیل و حفرههای آن است. در این مطلب سعی میشود یکی ازتخصصیترین موضوعات مربوط به ساختمان پروفیل یعنی سری پروفیلهای پنجره دوجداره مورد بررسی قرار گیرد.
منظور از سری پروفیل، عرض پروفیلهای تولیدی و تعداد چمبر یا سلولهای آن است. معمولا در سه اندازه ی ۶۰، ۷۰ و ۸۰ میلیمتر با تعداد متنوع چمبر تولید میشوند. هر کدام از سریهای پروفیل بسته به عرض و برند تولیدی با شکلهای مختلف سلول بندی شدهاند. به عبارتی دیگر داخل هر نوع پروفیل را حفره ها یا چمبرهای متعدد و متفاوتی تشکیل میدهند که کاربرد اصلیشان عایق بندی و استحکام بهتر است.
فهرست مطالب
پروفیل های درب و پنجره دوجداره یو پی وی سی (uPVC)
پروفیلهای uPVC بسته به عرض، تعداد چمبر، نوع کاربری و … در برندهای مختلف، انواع گوناگونی دارند. در ادامه مطلب به معرفی برخی از این سری پروفیلها پرداخته خواهد شد:
پروفیل سری ۶۰ یو پی وی سی (uPVC)
به پروفیلهایی گفته میشود که عرض کف پروفیلشان ۶۰ میلیمتر باشد. به طور معمول سری پروفیلهای پنجره دوجداره به دو نوع ۳ یا ۴ چمبر (کانال) تقسیم بندی میشوند. هر برند پروفیل uPVC مانند رها آلمان، ویستابست، وینتک، هافمن و همارشتن دارای سریهای مخصوص به خود هستند و هرکدام از این سریها از طراحیهای خاص خود برای تولید پروفیل استفاده کرده اند.
به همین دلیل قالب، شکل و نحوه ی سلول بندی در هر کدام از این محصولات باهم متفاوت است. برای مثال پروفیل های W۶۴۰ وینتک دارای ۴ کانال یا سلول، پروفیلهای سری ۶۰ ویستابست دارای ۳ چمبر و پروفیل های یورو ۶۰ رها آلمان نیز دارای ۳ چمبر هستند. همچنین پروفیل هافمن و همارشتن به ترتیب ۴ و۳ کاناله هستند.
پروفیل سری 70 یو پی وی سی (uPVC)
برتری این نوع پروفیل نسبت به سری ۶۰ در عرض آن است، معمولآ پروفیل های سری ۷۰ با طراحی ۵ چمبر عرضه می گردند. وجود ۵ محفظه علاوه بر عایق بندی بهتر ساختمان و جلوگیری از اتلاف انرژی به استحکام و استواری پروفیل در مقابل فشار باد نیز کمک بسزایی می کند. از جمله بهترین پروفیل های موجود در کشور می توان به پروفیل سری ۷۰ ویستابست اشاره کرد که علاوه بر اینکه تولید داخل است، از لحاظ کیفی با برندهای خارجی برابری می کند.
پروفیل بازسازی یو پی وی سی (uPVC)
تفاوت اصلی این پروفیلها داشتن یک لبه اضافی در نمای داخل پروفیل تولیدی است. این نوع پروفیل در پروژههای بازسازی یا ساختمانهایی که شرایط ویژه صوتی و حرارتی دارند استفاده می شود. این گونه پروفیلها همچنین برای تعویض بدون تخریب درب و پنجرههای آهنی و آلومینیوم قدیمی با درب و پنجرههای دوجداره نیز بسیار کارآمد هستند و پس از تعویض درب و پنجرهها به خاطر وجود لبه اضافی پنجره قبلی را کاملا پوشش میدهند و تعویض پنجره با این پروفیلها دیگر نیازی به بنایی یا کارهای ساختمانی ندارد.
هرکدام از برندهای تولید کننده این نوع پروفیل برای قرارگیری پروفیل جدید از یک لبه در ساخت آن استفاده کرده اند که باعث تحکیم پنجره می شود. برندهایی مانند ویستابست و رها آلمان از پروفیل های سری ۶۰ برای تولید پروفیل بازسازی استفاده می کنند، یعنی پروفیل های ۳ سلول آنها به یک لبه اضافی ۴ سانتی متری مجهز شده است درحالیکه شرکت هایی مانند وین تک و هافمن از پروفیل سری ۷۰ در سری بازسازی کمک گرفته است.
پروفیل کشویی یو پی وی سی (uPVC)
پروفیل کشویی یکی از کاربردی ترین پروفیل ها برای فضاهای محدود محسوب می شود. این پروفیل به دو گروه اصلی تک ریل و جفت ریل تقسیم می شود. پروفیل کشویی درب و پنجره دوجداره قابلیت باز شدن در مسیر ریلی خود را دارد و به جز راستای پنجره هیچگونه فضای دیگری را حتی موقع باز شدن، اشغال نمی کند. عرض کلی این نوع پروفیل بین ۸ تا ۱۲ سانتی متر است.
پروفیلهای تک ریل دارای عرض ۸ سانتی متر و پروفیل های جفت ریل عرضی بین ۱۱ تا ۱۲ سانتی متر را بسته به نوع برند تولیدی یو پی وی سی دارند. البته پروفیل های مونو ریل رها آلمان همراه با کیفیت بالا دارای عرض کمتری نسبت به دیگر برندها است که در ایران فقط توسط گروه صنعتی پاردیک وین ارائه می شوند.
سری پروفیل های درب و پنجره آلومینیوم
درب و پنجره دوجداره آلومینیومی بسته به نوع برند دارای شکل، طراحی و مواد اولیه مخصوص به خود هستند. ولی به طور کلی پنجره های آلومینیومی چه در سیستم های نرمال و چه ترمال بریک در قیاس با درب و پنجره های uPVC سلول بندی خاصی را دارا نمی باشند و از این جهت نسب به یو پی وی سی بسیار ساده تر هستند. درب و پنجره های اختصاصی یا نرمال آلومینیوم در سری های مختلف از ۴۰ میلی متری تا ۶۰ میلیمتری ارائه می گردند که از سیستم مشبک بندی خاصی برخوردار نیستند.
برای مثال پروفیل های شرکت global aluminum) GA) به دو سری کیا ۶۲ و لارا ۷۹ تقسیم می شوند که علاوه برتفاوت در عرض (۶۰ یا ۷۰ میلی متری) در نوع پلی آمید و قطر نیز متفاوت اند. همچنین پروفیل های درب و پنجره آکپا و آکرول تولید ایران نیز در عرض سطح مقطع و قطر پلی آمید تفاوت دارند.به طور کلی سری پروفیلهای پنجره دوجداره uPVC موجود در بازار جهانی مثل برند رها آلمان، وینتک، ویستابست، همارشتن و هافمن به سریهای ۶۰، ۷۰ و ۸۰ تقسیم میشوند. بسته به گروه طراحی هرکدام از برندهای مذکور، تعداد چمبرها و نمونه قرار گیری آنها متفاوت است. شما میتوانید با مراجعه به صفحه ی هرکدام از این برند ها به طور کامل با سری پروفیل های تولید شده آنها آشنا شوید.